Vistas de página en total

sábado, 29 de mayo de 2010

MARTES QUE VIENE (1 DE JUNIO), JUICIO POR DELITO ELECTORAL-DIMARTS QUE VE (1 DE JUNY) , JUDICI PER DELICTE ELECTORAL




Qui sap si la trendresa
Quién sabe si la ternura
Cesk Freixas
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/168999

Matthew Tree, escriptor (escritor)
Dr. Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia (Universitat de Girona)
Isabel-Clara Simó, escriptora
Miquel Pujadó, escriptor i cantant
Salah Jamal, metge i historiador (médico e historiador)
Màrius Serra, escriptor i periodista
Roger Palà, periodista
Feliu Ventura, cantant i compositor
Julià de Jòdar, escriptor
Josep Garganté, conductor de TMB i afiliat a la CGT
Saturnino Mercader, conductor de TMB i delegat de la CGT
Natxo Tarrés, compositor i músic del grup Gossos
Oleguer Presas, futbolista
Víctor Alexandre, escriptor
Francesc Ribera 'Titot', músic i cantant de Brams
Gerard Quintana, músic
Juanra Rodríguez, compositor i cantant de KOP
Xavi Sarrià, músic i escriptor
Toni Strubell, filòleg (filólogo)
Juantxo Skalari, músic
David Fernandez, periodista
Pau Alabajos, cantautor
Martí Sales, músic i escriptor
Carles Rebassa, poeta
M. Àngels Massip Bonet, professora de filologia catalana (Universitat de Barcelona)
Jordi Guardans, poeta i músic
Carles Guillén i Selva, professor de català
Josep M. Gasch i Riudor, jurista
Ana Maria del Mar Llamazares, jurista
Justo de la Cueva Alonso, sociòleg (sociólogo)
Margarita Ayestarán, sociòloga

Aquestes són les primeres adhesions que hem rebut.
Estas son las primeras adhesiones que hemos recibido.

Els fets es remunten el 19 de febrer de l'any 2005. Dues-centes persones del Penedès, entre elles un servidor, vam sortir a manifestar-nos sota el lema 'El Penedès diu NO a la Contitució Europea'. Feia alguns dies que havia començat la campanya mediàtica vers el nou tractat, deixant en evidència les traves i els pocs espais públics que l'administració cedia a la societat civil que es pronunciava en contra del nou acord europeu. Malgrat trobar-nos en dia de reflexió, molts penedesencs vam creure oportú sortir al carrer per denunciar la situació de discriminació i desigualtat informativa que va patir la defensa del NO en el procés de propaganda del referèndum. Vam sortir per reivindicar la legitimitat de la nostra opció, i ho vam fer com a resposta a la vulneració de la legalitat que estaven practicant la majoria de mitjans de comunicació, alguns personatges públics i la pròpia Junta Electoral Central (JEC).

Perquè entengueu de què se'ns acusa, intentaré explicar-ho de forma senzilla: de manifestar-nos en dia de jornada de reflexió. Tanmateix, en aquella mobilització, no hi va haver cap aldarull, cap càrrega policial, cap acte que hagués pogut complicar el transcurs normal d'una cercavila, que tenia la intenció de denunciar una stuació de bloqueig a la propaganda informativa dels que defensàvem el vot negatiu d'aquell referèndum. És més, i perquè també entengueu la nostra sorpresa davant de la possible condemna: ni la JEC ni el poder judicial van enviar cap notificació de prohibició de la manifestació. Això sí, la Guàrdia Civil va venir, de paisà, a identificar a 10 persones, entre elles, també un servidor.

La fiscalia demana, a cadascuna de les persones encausades, 24 dies de presó, un any d'inhabilitació i 5 mesos de pena multa. Quatre d'aquestes persones ja hem anunciat que no estem disposades a acceptar aquest xantatge i, per tant, no pagarem la pena multa.

I ara arriba el millor. Durant la campanya, les irregularitats van ser la nota general, sempre afavorint el vot pel SÍ. Tot i ser denunciats mitjans com Tele 5, el País, Expansión, o el mateix Ministeri d'Indústria, entre d'altres, per haver demanat explícitament el vot favorable el mateix dia de reflexió, cap d'aquestes denúncies va prosperar. En canvi, la nostra, va tirar endavant. I el proper dimarts 1 de juny tenim judici a l'Audiència Provincial de Barcelona (Passeig Lluís Companys).

Tampoc cal oblidar que en la jornada de reflexió, l'aleshores president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, va realitzar un missatge institucional clarament partidista i favorable al vot afirmatiu. Curiosament, la Junta Electoral Central tan sols li va imposar una multa de 600€. Perquè a ell aquest tracte de discriminació positiva i nosaltres aquesta petició fiscal desorbitada? És evident que la justícia espanyola té una doble manera de mesurar. I, malauradament, sempre són els moviments socials i la societat civil els que hi acaben perdent. La repressió contra els que proposem alternatives. Perquè a l'Estat no li interessen les veus dissidents.

Per tot això, el dia 1 de juny, dimarts que ve, convoquem una concentració davant l'Audiència Provincial, a partir de les 10.00 hores del matí. A la tarda, a les 17.00 hores i a l'espai de Vilaweb (carrer Ferlandina), realitzarem un acte amb algunes de les persones que han firmat el manifest.

Si creieu que la nostra causa és lícita i legítima, i que aquest procés judicial respòn a arguments polítics, us agrairíem molt la vostra adhesió. Podeu fer-ho en aquest apunt, deixant un comentari amb el vostre nom i cognoms i la vostra professió. Us necessitem per fer més força.

Moltes gràcies.
Cesk Freixas (cantautor)

Aquí tenéis la traducción que os he realizado
Isabel
Los hechos se remontan al 19 de febrero del año 2005. Doscientas personas del Penedès, entre ellas un servidor, salimos a manifestarnos bajo el lema 'El Penedès dice NO a la Contitución Europea'. Hacía algunos días que había empezado la campaña mediática hacia el nuevo tratado, dejando en evidencia las trabas y los pocos espacios públicos que la administración cedía a la sociedad civil que se pronunciaba en contra del nuevo acuerdo europeo. A pesar de encontrarnos en día de reflexión, muchos Penedesences creímos oportuno salir a la calle para denunciar la situación de discriminación y desigualdad informativa que sufrió la defensa del NO en el proceso de propaganda del referéndum. Salimos para reivindicar la legitimidad de nuestra opción, y lo hicimos como respuesta a la vulneración de la legalidad que estaban practicando la mayoría de medios de comunicación, algunos personajes públicos y la propia Junta Electoral Central (JEC).

Para que entendáis de que se nos acusa, intentaré explicarlo de forma sencilla: de manifestarnos en día de jornada de reflexión. Sin embargo, en esa movilización, no hubo ningún alboroto, ninguna carga policial, ningún acto que hubiera podido complicar el transcurso normal de un pasacalles, que tenía la intención de denunciar una situación de bloqueo a la propaganda informativa de los que defendíamos el voto negativo de ese referéndum. Es más, y porque también entendáis nuestra sorpresa ante la posible condena: ni la JEC ni el poder judicial enviaron ninguna notificación de prohibición de la manifestación. Eso sí, la Guardia Civil vino, de paisano, a identificar 10 personas, entre ellas, un servidor.

La fiscalía pide, a cada una de las personas encausadas, 24 días de prisión, un año de inhabilitación y 5 meses de pena multa. Cuatro de estas personas ya hemos anunciado que no estamos dispuestas a aceptar este chantaje y, por tanto, no pagaremos la pena multa.

Y ahora llega lo mejor. Durante la campaña, las irregularidades fueron la nota general, siempre favoreciendo el voto por el SÍ. A pesar de ser denunciados medios como Tele 5, el País, Expansión, o el mismo Ministerio de Industria, entre otros, por haber pedido explícitamente el voto favorable el mismo día de reflexión, ninguna de estas denuncias prosperó. En cambio, la nuestra, salió adelante. Y el próximo martes 1 de junio tenemos juicio en la Audiencia Provincial de Barcelona (Paseo Lluís Companys).

Tampoco hay que olvidar que en la jornada de reflexión, el entonces presidente de la Generalitat de Cataluña, Pasqual Maragall, realizó un mensaje institucional claramente partidista y favorable al voto afirmativo. Curiosamente, la Junta Electoral Central sólo le impuso una multa de 600 €. ¿Por qué a él este trato de discriminación positiva y a nosotros esta petición fiscal desorbitada? Es evidente que la justicia española tiene una doble manera de medir. Y, desgraciadamente, siempre son los movimientos sociales y la sociedad civil los que acaban perdiendo. La represión contra los que proponemos alternativas. Porque al Estado no le interesan las voces disidentes.

Por todo ello, el día 1 de junio, martes, convocamos una concentración ante la Audiencia Provincial, a partir de las 10.00 horas de la mañana. Por la tarde, a las 17.00 horas y en el espacio de Vilaweb (calle Ferlandina), realizaremos un acto con algunas de las personas que han firmado el manifiesto.

Si cree que nuestra causa es lícita y legítima, y que este proceso judicial responde a argumentos políticos, os agradeceríamos mucho vuestra adhesión. Puede hacerlo en este post, dejando un comentario con su nombre y apellidos y su profesión. Os necesitamos para hacer más fuerza.

Muchas gracias.

No hay comentarios: